Това е блог на Европейски образователен проект "Ефикасен педагогически ресурс за активно учене" по програма Еразъм +. Проектът започна през септември 2016 година и ще се реализира в НУ"Свети Софроний Врачански" гр. Враца в продължение на три години. Дейностите се финансират с подкрепата на ЕК.

петък, 26 октомври 2018 г.

Посещение в детски научен център „Музейко“


Петък, 26 октомври, бе последният ден от обучителната визита, в който учениците и учителите от държавите участнички в проекта посетиха детски научен център „Музейко“ в София.
Любопитството на учениците  към екологията, науките, технологиите и изкуствата бе провокирано от самото начало на посещението чрез игра и приложни дейности. Те влязоха в ролята на учени, еколози, геолози.
"Музейко" обединява всички епохи от развитието на човечеството. Нашите гости се срещнаха с най-интересното от тях. В настоящето с природата и архитектурата, в миналото с археологията и геологията, а в бъдещето с енергията и комуникациите. 
            Учениците откриха предизвикателства в промяната на климата и околната среда, в начина на разпределение и съхранение на храната и предложиха решения. Припомниха си кои са изчерпаемите и неизчерпаеми източници за производството на енергия. Зададоха си въпроси за развитие на комуникациите и как направим общуването по – добро.
Те с изненада установиха, че „Музейко“ произвежда свое електричество чрез ветрогенератор, събира дъждовната вода и се отоплява с геотермална енергия, а на покрива се отглежда красива градина.









Няма коментари:

Публикуване на коментар