Това е блог на Европейски образователен проект "Ефикасен педагогически ресурс за активно учене" по програма Еразъм +. Проектът започна през септември 2016 година и ще се реализира в НУ"Свети Софроний Врачански" гр. Враца в продължение на три години. Дейностите се финансират с подкрепата на ЕК.

сряда, 24 октомври 2018 г.

Посещение в АЕЦ „Козлодуй“


Екипът от учители и ученици от Франция, Полша, Испания и България, работещи по международен проект „Ефикасен педагогически ресурс за активно учене“ по програма „Еразъм+“,  посети АЕЦ „Козлодуй“ - едно най-модерните съоръжения в България за преработване на ядрената енергия в електрическа. В информационния център на централата бяха показани макети на основните съоръжения на атомната централа и  видеофилм с обобщена информация за историята и дейността на АЕЦ “Козлодуй”.
Учениците имаха възможност да се докоснат до уредите от подвижната лаборатория за радиационен мониторинг при аварийни ситуации, да посетят симулационния тренировъчен център за обучения и да се докоснат до командните пултове на тренировъчните табла.













Няма коментари:

Публикуване на коментар