Това е блог на Европейски образователен проект "Ефикасен педагогически ресурс за активно учене" по програма Еразъм +. Проектът започна през септември 2016 година и ще се реализира в НУ"Свети Софроний Врачански" гр. Враца в продължение на три години. Дейностите се финансират с подкрепата на ЕК.

вторник, 23 октомври 2018 г.

Да опазим Земята


Вторият ден от обучителната среща по международен проект „Ефикасен педагогически ресурс за активно учене“ по програма Еразъм + започна с концерт „Да опазим Земята“ в залата на Център за работа с деца. Работещите по проекта ученици и учители, чрез танци и песни, пресъздадоха своите решения за опазване на околната среда и желанието си да помогнат за спасението на планетата Земя.
След вълнуващия старт на деня, учителите и учениците от Франция, Полша, Италия и Испания посетиха училището, наблюдаваха учебни часове и участваха в спортни и екологични игри. Включиха се в инициативата на учениците от 4 в клас „Да си отгледаме дърво“, която се реализира в парка на ДНА. Бяха засадени три дървета: магнолия, индийска върба и борче.  Вълнуващ момент беше и поставянето на къщичка за птици, изработена от учениците от 4 г клас.
След приключването на планираните дейности, учениците от Испания и Полша, заедно с техните български домакини,  разгледаха забележителностите на града.















Няма коментари:

Публикуване на коментар