Това е блог на Европейски образователен проект "Ефикасен педагогически ресурс за активно учене" по програма Еразъм +. Проектът започна през септември 2016 година и ще се реализира в НУ"Свети Софроний Врачански" гр. Враца в продължение на три години. Дейностите се финансират с подкрепата на ЕК.

понеделник, 22 октомври 2018 г.

Посещение на Завод за МБТ с производство на RDF-гориво – София


В периода 22 - 25.10. 2018 г. НУ „Св. С. Врачански“ - Враца ще бъде домакин на транснационална визита по образователен проект „Ефикасни педагогически ресурси за активно учене”, програма „Еразъм+“.
В първия ден от визитата ученици и учители от Испания, Италия, Полша и България, посетиха Завода за механично и биологично третиране на отпадъци с производство на RDF-гориво – София, където са изградени едни от най-модерните съоръжения за преработка на отпадъци на територията на страна ни.
Бяхме посрещнати топло и приветливо от нашите домакини. Те запознаха учениците с разположението и предназначението на съоръженията в двете площадки на завода.
На площадка „Садината“  ученици и учители наблюдаваха с интерес изградената автоматична система за сортиране, преработка и съхраняване на твърди битови отпадъци, съоръженията за  производство на RDF - гориво получено от вторични отпадъци и пречиствателна станция за отпадъчни води.
На Площадка „Хан Богров“ домакините ни запознаха с процеса на преработка в инсталацията за биологично третиране на биоразградими отпадъци и компостиране на зелени отпадъци.














Няма коментари:

Публикуване на коментар