Това е блог на Европейски образователен проект "Ефикасен педагогически ресурс за активно учене" по програма Еразъм +. Проектът започна през септември 2016 година и ще се реализира в НУ"Свети Софроний Врачански" гр. Враца в продължение на три години. Дейностите се финансират с подкрепата на ЕК.

четвъртък, 1 ноември 2018 г.

Бъдещето зависи от нас


Природата е жизненоважна за нас, хората, защото зависим от климата, водата,  растенията и животните. В последно време наблюдаваме екстремни природни явления– наводнения, пожари, урагани, екстрeмно високи или ниски температури. Учените имат различни теории, но всички знаем, че ни е нужна повече хармония с природата. Може би децата знаят как да го постигнем?
Предстои ни  да засадим наша дъбова гора. Дъбът е свещенното дърво на българите. Имаме много жълъди от кампанията на Dainkin. Ще засадим част от тях в саксии, друга част направо в природата. Днес засадихме малки дъбчета в саксии. Нека от тях да порасне новата дъбова гора в България! Нека децата ни да бъдат здрави и силни и да се грижат за тях!
Бъдещето ни зависи от обич, открития и иновации, които ще ни позволят да се развиваме в хармония с околната среда и нейните обитатели – растителните и животинските видове.  Нека да  насърчим децата  да търсят и опитват решения, дори когато въпросите изглеждат сложни, дори когато реализацията изглежда само  в мечтите. Нека да опитаме заедно, защото бъдещето зависи само от тях, а днес – от всички нас.






Няма коментари:

Публикуване на коментар