Това е блог на Европейски образователен проект "Ефикасен педагогически ресурс за активно учене" по програма Еразъм +. Проектът започна през септември 2016 година и ще се реализира в НУ"Свети Софроний Врачански" гр. Враца в продължение на три години. Дейностите се финансират с подкрепата на ЕК.

събота, 9 декември 2017 г.

Транснационална среща в Италия

Eвропейски образователен проект „Ефикасни педагогически ресурси за активно учене”, по програма „Еразъм+“ проведе втора транснационална среща  в Марчелинара,  Италия от 28 ноември до 1 декември 2017 г.  В организацията на дейностите на втората година на проекта взеха участие г-жа Светлана Пойчева и Вера Николова, представители на екипа на проекта в НУ „Св. Софроний Врачански”.
Заедно с партньорите от Гваделупа, Италия, Испания и Полша се обсъдиха съвместните дейности през втората година на проекта. Презентираха се видео-продуктите на тема „Промените на климата в България” и „Влиянието на глобалното затопляне върху планините и горите”.  Предстои проучване на дърветата и защитените животни в нашия регион и организиране на конкурс за детски рисунки по темата. Най-интересните от тях ще участват в европейски календар на защитените животни.
 Учителите обмениха добри практики и полезен опит за включването в обучението на италианските ученици на проучвания, наблюдения и видеоконферентни срещи върху промените на климата. Учители и ученици участваха във вълнуваща  Skype среща със станцията Конкордия в Антарктида и разговор с международния екип, в който има и български участник.











Няма коментари:

Публикуване на коментар